Kies je taal. Choisissez votre langue.

Bruggen bouwen en duurzame doelen
realiseren

Helena, Program Manager Public Sector
Helpt Roeselare om klimaatneutraal te worden

Helena, Program Manager Public Sector

Oplossingen ontwikkelen in co-creatie met de klant

Als Programmaregisseur Klimaat helpt TriFinance-collega Helena Vandekerckhove de stad Roeselare om haar klimaatdoelen te realiseren.

Na haar studies pedagogische wetenschappen zette ze eerst projecten op in het openluchtonderwijs, waarbij kinderen wetenschappelijke kennis opdeden op boerderijen. Toen het tijd werd voor een nieuwe uitdaging, ging ze aan boord bij TriFinance: “Het was een nieuwe omgeving, maar ik kreeg meteen het vertrouwen om ervoor te gaan.” In de Mark5-lijst van Helena ontdekken we hoe ze Leave Your Mark op haar manier invult.

“Bij TriFinance kan ik mijn eigen weg vinden en continu bijleren”

Helena, Program Manager Public Sector

Meewerken aan een duurzame stad

“De stad Roeselare heeft samen met haar burgers een ambitieus klimaatplan opgesteld. Zo streeft ze ernaar om tegen 2050 klimaatneutraal te zijn. Opdat het niet bij voornemens blijft, zetten we een organisatiebreed klimaatprogramma op met de verschillende diensten van de stad.

Zo kunnen de verschillende doelstellingen gehaald worden. Als een overheid haar schouders onder het klimaat zet, kan er echt veel veranderen.”

Helena, Program Manager Public Sector

Bruggenbouwer

“Ik geloof sterk in de kracht van co-creatie: niet zomaar dingen opleggen, maar betrokkenheid en eigenaarschap om tot gedragen oplossingen te komen die werken.

Een klant noemde me eens een bruggenbouwer, en dat is inderdaad een rol die me ligt. In projecten wil ik mensen en diensten verbinden om zaken in gang te zetten.”

Actief meedenken

“In mijn projecten krijg ik ruimte om met ideeën te komen, initiatief te nemen en zo mijn stempel te drukken. Wat ik ook belangrijk vind, is dat het bij TriFinance om meer gaat dan het opleveren van een advies of rapport, zodat inzichten realisaties kunnen worden.

In lijn met die aanpak denk ik actief mee met de klant: we bekijken samen hoe we van de implementatie van het klimaatplan een succes kunnen maken.”

Helena, Program Manager Public Sector

Proeven van verschillende uitdagingen

“TriFinance is ook een destination finder: door de verscheidenheid aan projecten kan ik ontdekken welke uitdagingen me liggen. Ik ben iemand die graag veel wil proberen, dus de afwisseling helpt me om mijn eigen weg te vinden en continu bij te leren.

Daarnaast volg ik ook geregeld opleidingen: zo kreeg ik onlangs bijvoorbeeld een boeiende training over verschillende leiderschapsstijlen.”

Helena, Program Manager Public Sector

Uitkijken naar de vernieuwde woonst

“Mijn grootste project buiten de uren is nu de verbouwing van ons huis, waar ik met mijn vriend en onze 2 dochtertjes woon. Verder ga ik geregeld fietsen met vriendinnen – we hebben een Velo’Apero clubje.

Ik kom helemaal tot rust in de tuin met een goed boek of de weekendkrant.”