Kies je taal. Choisissez votre langue.

Het begint bij de juiste
match

Sophie, Business Consultant
Zorgt voor vlotte aanwervingen en optimale onboarding

Sophie, Business Consultant

Economies of Motivation staan hier voorop

Als HR Business Consultant staat Sophie Riebbels mee in voor de aanwerving van Project Consultants, vooral voor projecten in Oost- en West-Vlaanderen.

Bij elk sollicitatiegesprek wil ze ook de mens achter de kandidaat leren kennen, want bij TriFinance is het cruciaal dat alle collega’s zich echt goed voelen in hun job: “Economies of motivation is hier geen hol begrip: we zetten actief in op de motivatie van elke medewerker.” Hoe Sophie haar stempel drukt onder het motto Leave Your Mark, lees je in deze Mark5-lijst.

“Als echte people person hou ik ook van sociale activiteiten buiten de werkuren”

Sophie, Business Consultant

De juiste match

In de war for talent is de juiste kandidaten aantrekken al een hele uitdaging op zich. Timing is daarbij vaak cruciaal: de kandidaat moet klaar zijn voor een volgende stap. Tijdens de gesprekken zelf moet er op alle vlakken een klik zijn: bij TriFinance draait het niet alleen om je skills, maar ook om wie je bent.

Zo zijn we een heel menselijk bedrijf met een nuchtere stijl en een open sfeer, dus je moet echt bij ons passen. We zijn altijd heel eerlijk en verbloemen niets: zo wordt meteen duidelijk of er een echte match is.”

Sophie, Business Consultant

Begeleiding van een buddy

“We investeren ook volop in de onboarding: het moment waarop de nieuwe collega aan boord komt en zich meteen thuis moet voelen. Zo organiseren we niet alleen een kennismakingsmoment, maar wijzen we meteen ook een buddy toe: een soort peter of meter bij wie het kersverse teamlid altijd terecht kan met allerhande vragen.

Ook na hun start kunnen medewerkers altijd bij ons terecht: we contacteren hen ook geregeld zelf om eens te polsen hoe het er mee gaat.”

Rekrutering en onboarding optimaliseren

“Bij TriFinance ben je niet zomaar een werknemer, maar een Me Inc.®’er: een ondernemende professional die alles zelf in handen neemt. Zo heb ik samen met mijn collega Eveline verschillende HR-processen hier al verder geoptimaliseerd.

We hebben bijvoorbeeld een tool ontwikkeld die de verschillende mijlpalen van de rekrutering en onboarding per kandidaat in kaart brengt. Verder hebben we onder meer een presentatie uitgewerkt die kandidaten een compleet en helder beeld geeft van TriFinance.”

Sophie, Business Consultant

Teamwork en ruimte voor ideeën

“De laatste 3 jaar hebben Eveline en ik de HR-werking hier in Gent mee uitgebouwd, en vandaag is ons team een goed geoliede machine. Daar mogen we best wel trots op zijn. Bij TriFinance kunnen we dan ook echt onze stempel drukken.

We krijgen hier alle ruimte om, op basis van onze eigen inzichten en ideeën, onze werking stap voor stap te verbeteren. In de toekomst wil ik ook kansen blijven grijpen en verder groeien in het bredere HR-veld: zo word ik nu ook al betrokken bij onze HR-werking op nationaal niveau.”

Sophie, Business Consultant

Werk en privé mooi in balans

“Ook buiten de werkuren ben ik een echte people person. Zo ga ik met de collega’s regelmatig wel eens iets drinken, onder meer in de leuke zomerbar Gazon in Gent. Op dat vlak is het goed dat de strenge coronatijden er stilaan opzitten, want bij TriFinance leren we elkaar graag beter kennen.

Ze letten er hier sowieso actief op dat je werk en je privéleven mooi in balans blijven. Zo heb ik tijd genoeg voor mijn zoontje van anderhalf jaar, maar ook voor andere me-time momenten, zoals de wekelijkse dansavond met vriendinnen.”